Kardemommesnurrer

9 stk

20 g gær
1,75 dl mælk (el fløde og vand el plantemælk)
½ sammenpisket æg
25 g sukker
325 g mel – hvede el sigtet spelt
¼ tsk salt
1 tsk kardemommepulver
50 g blødt smør

Remonce
100 g smør (blødt)
75 g rørsukker
25 g brun farin
1 1/2 spsk. kardemommepulver

1. pensling
1/2 æg
1 spsk. stødte kardemommefrø

2. pensling
2 spsk. lys sirup
1 spsk. vand

Drys
1 spsk. kardemommepulver
2 spsk. rørsukker

Lun mælk til det er lunkent og hæld den i en røremaskine. Rør gæren ud i den, tilsæt æg og sukker og rør rundt. Tilsæt kardemomme, salt, hvedemel og til sidst smør, og rør dejen i 5 minutter til den er smidig og glat,

Sæt dejen til hævning med husholdningsfilm over i 1 time.

Bland smør, rørsukker, brun farin, og kardemomme til en remonce. Rul dejen ud på meldrysset mel eller på en silicone måtte til et rektangel på 35X25 cm. Fordel remoncen over hele dejen. Fold en tredjedel indover midten og fold den anden tredjedel indover den første, så der er 3 lag i alt.

Rul dejen ud igen til 35×25 cm. Skær så strimler på 3 cm på den korte led.
Skær hver strimmel igennem men undlad 1 cm i toppen, så de stadig hænger sammen der. Sno de to strimler om hinanden og snur strimlen rundt om hinanden så de danner en knude. Sæt på bagepapir (du skal bruge 2 bageplader til denne portion) og lad hæve i 45 minutter. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og drys med kardemommefrø, der er stødt let i en morter. Bag kagerne gyldne ved 185 grader varmluft i ca. 15 min.

Bland sirup med vand i en lille skål, og bland kardemomme med sukker i en anden skål. Pensl de nybagte snurrer med sirupsvand, og drys med kardemommesukker. Snurrerne smager bedst nybagte, men kan snildt fryses og lunes.

Tip: Brug frøene fra hele, grønne kardemommekapsler til at drysse på snurrerne ved 1. pensling. Flæk kapslerne, smid skallerne væk, og stød frøene i en morter inden brug