8 stk. (16 stk. i bagevaffelforme)
450 g skyr/500 g Spir
4 æg
4 spk HUSK (loppefrøskaller)
150 g blendet havregryn
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
Evt. sesamfrø til drys
Variation – tilføj en af nedenstående
75 g frisk spinat (kør sammen med skyr og æg, så det bliver finthakket)
1 stor fintrevet gulerod
1 fintrevet sweet potatoe
1/2 dl chiafrø
Kør skyr og æg sammen i foodprocessoren. Rør de øvrige ingredienser i, til dejen er ensartet. Lad dejen hvile i 30 minutter. Hvis du bruger bagevaffelforme, så skal dejen straks smøres ud i formene og evt. hvile efterfølgende.
Sæt bollerne med en ske på bagepapir på en bageplade – pas på med at forme dem for meget, så går luften ud af bollerne. Strø evt. med sesam. Bag bollerne 25-30 minutter ved 175 grader varmluft.
Lad bollerne køle helt af, inden du spiser dem. Jeg skærer dem altid over og rister dem.
Jeg er i øvrigt begyndt at bruge bagevaffelforme og får således 16 vafler ud af denne portion – se et billedet herunder:
Seneste kommentarer