Korsikansk suppe

6 personer

125 g bacon i tern/klippet
1 rødløg
2 fintsnittede porrer
3 pastinakker i tern
3 gulerødder i tern
1 squash i tern
1/4-1/2 snittet spidskål
1/2 kg sweet potatoes eller alm kartofler i tern
1 dåse hvide bønner
Grønsagsbouillon, så grønsagerne er dækket
Timian, salt og peber

Svits løg og porrer sammen med bacon. Tilsæt de øvrige grønsager samt bouillon og krydderier og kog suppen for svag varme i 30 minutter.

Tilsæt de bønnerne og smag suppen til. Varm igennem, og suppen er klar til servering.

En lidt sundere version af den traditionelle korsikanske bondesuppe. Smagen er stadig eminent.

Suppen kan holde sig i 1 uges tid i køleskabet og kan “spædes op” med rester af tilberedte grønsager i løbet af ugen. Den bliver faktisk kun bedre af det!