
16 stk.
500 g blomkål i små buketter
4,5 spk mandelmel
3 spk loppefrøskaller (HUSK)
1,5 tsk salt
1 æg
7 æggehvider
Blend blomkål i en foodprocessor, til det er helt malet. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør grundigt, til massen er ensartet. Fordel dejen i vaffelformene og lad herefter dejen stå og hvile i 10 minutter, så loppefrøskallerne suger væske til sig.
Bag vaflerne ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle på en rist. Frys vaflerne ned i formene og tag dem forsigtigt ud af formene efter 24 timers indfrysning.
OBS: Hvis du ikke har vaffelforme, så kan du sprede dejen ud på en bagepapirsbeklædt bageplade og bage en kæmpe vaffel. Når den bagte vaffel er kølet af, kan du klippe stykkerne ud med en saks. Behold bagepapiret på og frys dem. Bagepapiret tages nemmere af, når de er frosne.
Jeg tør dem op på brødrister – så er de perfekte brødafløsere.
Print Recipe
Seneste kommentarer