1 dl mandler
3 dl vand til iblødsætning (skal kasseres)
3-4 dl vand til mælken (mængde efter ønske)
Evt. 1/2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Sæt mandlerne i blød i køleskabet i mindst 12 timer. Kassér iblødsætningsvandet. Hæld mandler, 1 dl vand og evt. vaniljepulver i blenderen og blend lidt. Hæld herefter resten af vandet i blenderen og blend et par minutter.
Sigt mandelmælken i en finmasket si og hæld den på en flaske. Opbevares i køleskabet i max 5 dage.
Du kommer til at stå med noget mandelpulp, som vil være synd at smide ud. Du kan evt. bruge den til at lave dette gluten- og mælkefri bananbrød (smager som kage, synes jeg), de skønneste havreboller eller disse æblemuffins. Uanset hvad du gør, kan du fryse det ned, til det passer dig at bruge det.
Seneste kommentarer