Mandelmælk

1 dl mandler
3 dl vand til iblødsætning (skal kasseres)
3-4 dl vand til mælken (mængde efter ønske)
Evt. 1/2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Sæt mandlerne i blød i køleskabet i mindst 12 timer. Kassér iblødsætningsvandet. Hæld mandler, 1 dl vand og evt. vaniljepulver i blenderen og blend lidt. Hæld herefter resten af vandet i blenderen og blend et par minutter.

Sigt mandelmælken i en finmasket si og hæld den på en flaske. Opbevares i køleskabet i max 5 dage.

Du kommer til at stå med noget mandelpulp, som vil være synd at smide ud. Du kan evt. bruge den til at lave dette gluten- og mælkefri bananbrød (smager som kage, synes jeg), de skønneste havreboller eller disse æblemuffins. Uanset hvad du gør, kan du fryse det ned, til det passer dig at bruge det.