Creme brulee

8 portioner

7 pasteuriserede æggeblommer
140 g sukker
Korn af 2 vanillestænger
2½ dl sødmælk
7 dl piskefløde

Karameloverflade
3-4 spk rørsukker

Æggeblommer, sukker og vanillekorn piskes sammen på allerlaveste trin på håndmixeren. Når massen er helt hvid, RØRES mælken i med en ske. Til sidst fløden. Skålen tildækkes og sættes til at hvile 1 time i køleskabet – der må ikke røres mere.

Fjern det skum, der ligger på overfladen (ellers kommer der små bobler i cremen til sidst). Fordel cremen i 8 lave skåle og bag dem i ovnen ved 90 grader (IKKE varmluft), til cremen er næsten stiv (30-60 min). Den skal skælve og virke næsten flydende i midten.

Dæk med husholdningsfilm og køl af i køleskab. 1 time inden servering tages skålene ud af køleskabet. Der drysses med et tykt lag rørsukker og det brændes til karamel med en gasbrænder. Lad skålene stå ved stuetemperatur indtil servering.

Med denne opskrift bliver desserten aldrig til røræg. Det er min videreudviklede variant af den skønne kolesterolklassiker, som bringer lykke, hver eneste gang den kommer på bordet.