Madbrød i bradepande

1 l håndvarmt vand
50 g gær
2 dl olivenolie
1-2 spk salt
Evt. 2-4 spk rugmel
1-1,2 kg hvedemel efter behov (dejen skal være meget klæg)

Udrør gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt igen med melet og ælt dejen grundigt og længe i en røremaskine (jeg elsker min Kitchenaid).

Dæk røreskålen med plast og lad hæve i 1 time. Hæld herefter dejen ud på en bradepande med bagepapir, dæk til og lad dejen efterhæve i 1/2 time.

Pensl dejen med olivenolie og drys med flagesalt og rosmarin. Bages midt i ovnen ved 250 grader i 10-15 minutter.

Køl af på risten og enjoy!

Denne opskrift har jeg fået af min svigerinde, Pia. Jeg synes stadig, at det smager bedst, når hun bager det …..