9 ringe plus 1 top
500 g marcipan
2-3 æggehvider
150 g sukker
Flormelis til bordet
Glasur
150 g flormelis
1 æggehvide
Smuldr marcipan i en skål og ælt den sammen med sukker og æggehvide – hold lidt hvide tilbage. Dejen skal være lidt klistret.
Afvej dejen i 10 dele og tril dem til stænger i lidt flormelis: 113 g: 34 cm. 103 g: 31 cm. 93 g: 28 cm. 83 g: 25 cm. 73 g: 22 cm. 63 g: 19 cm. 53 g: 16 cm. 43 g: 13 cm. 33 g: 10 cm. 25 g til toppen.
Form hver stang til en ring og toppen til en lille kegle. Læg dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem til at hvile i ca. 30 minutter. Skyl hænderne i koldt vand og ryst dem, så de er lidt fugtige. Klem ringene på siderne med de fugtige hænder, så ringene bliver lidt skrå/trekantede.
Bag kransekageringene øverst i ovnen ved 190 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Pas på, for det går pludselig hurtigt.
Glasur
Rør flormelis og æggehvide (hold igen lidt hvide tilbage) sammen til en tyk og sej glasur. Fyld den i en plasticpose og klip et meget lille hul. Sprøjt glasuren over kransekageringene og toppen en ad gangen i zigzagmønster. Når glasuren er tør, kan kagen samles. Dette skal gøres i det fad, den skal serveres på.
Sprøjt glasur rundt i bunden på den næststørste ring og placer den oven på den største. Fortsæt og lim til sidst den lille top fast øverst på kransekagen.
Seneste kommentarer