Tiramisu

4-6 personer

3 dl kold kaffe
6 spk Amaretto-likør
Ca. 12 ladyfingers (savoiardikiks)
4 pasteuriserede æggeblommer
6 spk sukker
500 g mascarponeost

Topping
Cacaopulver
Evt. friske bær

Bland kaffe og likør sammen i en skål og dyp kiksene 1-2 sekunder i væsken – de skal suge lidt til sig men forblive faste. Læg dem i et fad med kant (portionen her passer godt til et kvadratisk fad på ca. 22 x 22 cm).

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, til massen bliver hvid og boblende. Rør osten i lidt efter lidt – det er meget vigtigt, at cremen bliver helt lind. Man kan evt. piske lidt, hvis massen klumper. Fordel ostemassen jævnt over kiksene og sæt fadet på køl indtil servering (meget gerne 24 timer før). Ved servering drysses med sigtet cacao og evt. lidt friske bær.

Tiramisu er en af vores favoritdesserter – den smager fantastisk (også for ikke-kaffe-elskere) og er super nem at lave.