Tiramisu

4-6 personer

3 dl kold kaffe
6 spk Marsalalikør (kan erstattes med Amaretto)
2 spk Amarettolikør
Ca. 12 ladyfingers (savoiardikiks)
4 pasteuriserede æggeblommer
4 pasteuriserede æggehvider
6 spk sukker
500 g mascarponeost

Topping
Cacaopulver
Evt. friske bær

Bland kaffe og likør sammen i en lille kande og dyp kiksene 1-2 sekunder i væsken – de skal suge lidt til sig men forblive faste. Læg dem i et fad med kant (portionen her passer godt til et kvadratisk fad på ca. 22 x 22 cm).

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, til massen bliver hvid og boblende. Hæld osten i en anden skål og rør forsigtigt æggemassen i osten ganske lidt efter lidt – det er meget vigtigt, at cremen røres, til den bliver helt lind uden osteklumper. Man må absolut IKKE piske den, for så bliver den tynd.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i ostemassen. Fordel ostemassen jævnt over kiksene og sæt fadet på køl indtil servering (meget gerne 24 timer før). Ved servering drysses med sigtet cacao og evt. lidt friske bær.

Tiramisu er en af vores favoritdesserter – den smager fantastisk (også for ikke-kaffe-elskere) og er super nem at lave.