Hjemmelavet pizza

2-3 bradepander

Dej
2½ dl lunken vand
½ pk gær
2 spk olivenolie
1 spk salt
400 g italiensk hvedemel qb*

Tomatsauce
1 spk olivenolie
2 hakkede løg
2 fed presset hvidløg
2 ds flåede tomater
1 tsk oregano
Salt og peber

Fyld
5 ps mozzarellakugler skåret i tynde skiver samt

Version 1-2
10 skiver peperoni-pølse el. 1 pakke skinestrimler
20 sorte oliven uden sten

Version 3 – OBS skal først på efter bagning
1 pk parmaskinke
1 ps skyllet rucola

Opløs gæren i vandet og tilsæt alle ingredienser, undtagen hvedemelet. Hvedemelet tilsættes, mens der æltes, og når dejen slipper skålen, sættes dejen (dækket med husholdningsfilm) til hævning et lunt sted ca. 40 min.

Mens dejen hæver, forberedes tomatsaucen: Svits løg og hvidløg i olivenolien i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad saucen simre uden låg i 20 min. Kør saucen igennem med en stavblender og smag til.

Del dejen i 3 portioner og rul den første ud på et meldrysset bord. Dejen rulles tyndt ud, så det passer med en bageplade. Læg forsigtigt den udrullede dej over på et stykke bagepapir og fordel et tyndt lag tomatsauce over den. Dernæst fordeles 1/3 af mozzarellaskiverne ud på tomatsaucen, og osten drysses med lidt salt. Fordel det valgte fyld ud over pizzaen og bag den i ovnen på 250 grader i ca. 10 min.

Gentag med de andre 2 pizzaer, som jo kan varieres i det uendelige. De nævnte versioner er blot nogle populære pizzaer, som altid bringer lykke.

*Qb betyder ”quanto basta” på italiensk, og ”til det er nok” på dansk. Og det er en herlig betegnelse, især når man bager, for det er jo aldrig til at angive præcist hvor meget hvedemel, der skal til.