Bruschetta

4 portioner

2-3 store tomater skåret i tern
2 fed presset hvidløg
2 tsk tørret oregano
2 spk Leas pesto (el. friskhakket basilikum)
Salt og peber
4 store eller 8 små skiver italiensk brød (gerne daggammelt)
2 spk olivenolie
Frisk basilikum til pynt

Lav en salsa af grønsager, pesto og krydderier. Lad den trække, mens brødet ristes enten i ovnen ved eller på brødristeren.

Kom brødet på bagepapir på en bagerist. Fordel salsaen på brødskiverne og giv dem 5-10 min på øverste rille ved 250 grader i ovnen. Tag dem ud af ovnen og afslut med lidt olivenolie på toppen.

Server på fad eller tallerken med lidt frisk basilikum som pynt.

En herlig ret af ingredienser, som de fleste har i huset til hverdag. Kan også bruges som forret – vækker altid begejstring, selvom det er rigtig italiensk ”bondemad”.