Brunkager

200 g blødt smør
200 g lys rørsukker
1 dl sirup
1 spk toppet kanel
1 spk strøget stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
1 tsk natron
350 g hvedemel
125 g smuttede, hakkede mandler

Rør smør, sukker og sirup sammen i en foodprocessor eller røremaskine. Bland krydderier, natron og mel og ælt det krydrede mel i dejen sammen med mandlerne.

Del og form dejen til 3 tykke ruller, der pakkes i plastfilm og lægges køligt i ca. 1 døgn.

Skær dejen ud i tynde skiver og læg dem på plader med bagepapir – husk lidt afstand mellem kagerne.

Bag kagerne ved 200 grader i ca. 4-5 minutter og lad dem køle af på bagepapiret på en bagerist. Når de er helt afkølet, lægges de i kagedåser.

Denne opskrift har jeg fået af min tidligere kollega, Pia Bjergholt, og de slog simpelthen benene væk under mig – det er uden sammenligning de bedste brune kager, jeg har smagt. Så derfor måtte opskriften jo deles her.