Kanelsnurrer

15 stk

25 g gær
2 dl sødmælk
75 g smør
1 spk sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
1 æg
400-425 g hvedemel

Remonce
75 g blødt smør
75 g brun farin
1½ spk kanel
100 g groftrevet marcipan

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og hæld blandingen i røreskålen. Når massen er fingervarm, opløses gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, imens der æltes/røres. Ælt dejen godt, til den slipper skålen og er blank – husk at dosere melet. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve i 1 time.

Til remoncen blandes smør, farin, kanel og marcipan i en skål, brug evt. en elmixer. Remoncen skal være helt ensartet.

Rul dejen ud til en firkant på 50×30 cm og ½ cm tyk. Smør remoncen ud på halvdelen af dejen (på den lange ende). Fold dejen sammen på miden og tryk den list fast i kanterne. Skær dejen i 3 cm strimler. Herefter deles de enkelte strimler på midten men hænger sammen øverst i sammenfoldningen. Rul de 2 nye strimler om hinanden og bind en knude med strimlen. Fordel snurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, læg et viskestykke over og lad efterhæve i 45 min. Pensl med sammenpisket æg og bag snurrerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Afkøl på bageristen og nyd dem.

Kanelsnurrer kan laves på mange måder – disse med marcipan er mit første bud – men de er farlige, for hver eneste smager bare af mere!