Salat med vilde ris

10-12 portioner

250 g vilde ris
3 dl rosiner
Saft af ½-1 citron
¾ dl olivenolie
1-2 fed presset hvidløg
2 bdt. forårsløg i skiver
4-6 gulerødder skåret i tændstikker
¾ kg cherrytomater i halve
2 grønne peberfrugter i strimler
2 røde peberfrugter i strimler
250 g meget grofthakkede valnødder
Sorte oliven efter behag

Skyl risene godt og kog dem i rigeligt vand (følg anvisningen på pakken). Hæld kogende vand over rosinerne og lad dem svulme op i ½ times tid, hvorefter vandet hældes fra. Når risene er færdige, hældes de til afdrypning i en sigte. Pisk citronsaft, olivenolie, hvidløg, salt og peber sammen og vend forårsløg og ris heri. Lad blandingen blive kold og tilsæt de øvrige ingredienser.

Anrettes i et fladt fad med oliven og valnødder som pynt.

Er super lækker og dekorativ på en buffet.

Print Recipe