Koldhævede fødselsdagsboller

12 stk.

25 g gær
2½ dl lunken mælk
1 tsk salt
1 tsk rørsukker
25 g rapsolie
450 g hvedemel qb*

1 sammenpisket æg
Kanelsukker

Rør gæren ud i mælken og tilsæt salt, sukker og oliemargarine. Brug en røremaskine og tilsæt melet under omrøring.  

Ælt dejen godt igennem, vend den ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Rul stykkerne til boller og sæt dem til hævning i en lille bradepande (25×35 cm) beklædt med bagepapir natten over dækket med husholdningsfilm.

Tag bollerne ud af køleskabet næste morgen og pensl dem med æg og drys med kanelsukker (i rigelige mængder).

Sæt bollerne den kolde ovn og tænd på 200 grader. Bages i ca. 25 min midt i ovnen. Køl dem af på en rist.

*Qb betyder ”quanto basta” på italiensk, og ”til det er nok” på dansk. Og det er en herlig betegnelse, især når man bager, for det er jo aldrig til at angive præcist hvor meget hvedemel, der skal til.