Tebirkes – nyfortolkede

12 stk.

75 g hørfrø
2 dl kogende vand
3 dl skummetmælk
50 g gær
50 g brun farin
2 tsk groft salt
75 g grofthakkede græskarkerner
200 g havregryn
350 g hvedemel qb*

Pensling
1 æg
Evt. sorte eller hvide birkes

Hæld kogende vand over hørfrøene og lad dem trække ca ½ time. Opløs gæren i håndvarm skummetmælk og tilsæt farin, salt, hørfrø, græskarkerner og havregryn. Ælt hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Den må hellere være lidt klistret end tør. Dæk dejen til og sæt den til hævning et lunt sted i 1 time.

Hæld derefter dejen ud på et meldrysset bord, del den i to og rul den ud til to aflange stykker. Skær dejen ud i 6 trekanter af hvert stykke. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca ½ time.

Pensl med sammenpisket æg, drys evt. med birkes og bag brødene ved 200 grader i 15-20 min.

Det er lige sådan, jeg synes, at tebirkes burde smage.

*Qb betyder ”quanto basta” på italiensk, og ”til det er nok” på dansk. Og det er en herlig betegnelse, især når man bager, for det er jo aldrig til at angive præcist hvor meget hvedemel, der skal til.