
3 stk
Første aften
2 dl vand
5 g gær
5 g salt
250 g hvedemel
Næste dag
475 g hvedemel
25 g rugmel
3,75 dl vand
10 g salt
Fordejen fra i går
Første aften
Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Kør dejen i 1 minut i køkkenmaskinen, drys med mel, dæk skålen den med film og sæt den i køleskabet natten over.
Næste dag
Bland hvedemel, rugmel og vand og lad det stå i 30 min. Tilsæt salt og fordej og ælt dejen grundigt i køkkenmaskinen. Drys med mel, dæk skålen med film og sæt skålen med dej til hævning på køkkenbordet i 2-3 timer. Drys lidt mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på det. Del dejen i 3 baguetter med to bagespartler og løft hvert baguette forsigtigt over på en bagepapirsbeklædt brade-pande (pyt med udseendet).
Lad dem hæve ca. 1 time og sæt dem på midterste rille i en 250 grader varm ovn i ca. 12-15 minutter.
Det er lidt omstændigt med fordejen, men dit arbejde bliver belønnet i rigelige mængder. Disse baguetter er bare skønne!!!
Seneste kommentarer