Koldhævede hveder

12 stk.

25 g gær
2½ dl håndvarmt vand
1 dl skyr
1½ tsk salt
1½ tsk rørsukker
1 sammenpisket æg
500 g hvedemel qb*

Rør gæren ud i vandet og tilsæt skyr, æg, salt og sukker. Brug en røremaskine og tilsæt melet under omrøring.  Ælt dejen godt igennem, vend den ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Rul stykkerne til boller og sæt dem til hævning i en lille bradepande (25×35 cm) beklædt med bagepapir natten over dækket med husholdningsfilm.

Tænd ovnen og lad hvederne stå og efterhæve, indtil den er varm.

Bag hvederne ved 210 grader i ca. 20 min midt i ovnen. Køl dem af på en rist.

En fedtfattig variant af de gode hveder, som vi spiser dagen før Store Bededag. De er nemme og hurtige at lave, og smager skønt som morgenmad dagen efter (hvis der er nogle tilbage).

*Qb betyder ”quanto basta” på italiensk, og ”til det er nok” på dansk. Og det er en herlig betegnelse, især når man bager, for det er jo aldrig til at angive præcist hvor meget hvedemel, der skal til.