
8 personer
Tærtebund
2 dl hvedemel
1 dl flormelis
100 g smør
1 spk vand
Creme
2 æggeblommer
1 spk sukker
1 spk vaniljesukker
1 spk Maizena
2 dl kaffefløde el. 1 dl piskefløde og 1 dl mælk
Fyld
3-4 æbler
2 spk rørsukker
25 g smør
1 spk kanel
1 spk vanillesukker
Kør smør, mel og flormelis sammen i en foodprocessor. Tilsæt vandet og kør videre, indtil dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en times tid.
Imens dejen hviler laver du cremen: Pisk æggeblommerne sammen med sukker, vaniljesukker og Maizena i en tykbundet gryde og rør fløden i derefter. Varm cremen op til den jævner, mens du rører i den konstant. Lad den koge igennem ved svag varme i et minut (stadig under omrøring). Hæld cremen op i en skål og drys med lidt sukker. Sæt cremen på køl.
Tænd ovnen på 175 grader. Smør en tærteform på 24-26 cm (eller brug bagepapir ala Claus Meyer, se tips), rul dejen ud og læg den i formen. Forbag bunden i 10 minutter og lad den køle af i 10 minutter. Fordel herefter cremen over bunden og læg derefter æblebådene på cremen evt. taglagt i en cirkel. Når al cremen er dækket af æbler, blandes rørsukker, kanel og vaniljesukker sammen og drysses over kagen. Dernæst fordeles smørret i små stykker. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den færdig i ca. 25 minutter, til æblerne er møre og overfladen gylden og boblende.
Denne tærte kommer fra Isabella Smith, som jo er køkkenets gudinde! Den er bestemt ikke kalorielet men alle udskejelserne værd.
Seneste kommentarer