Isabellas æbletærte

8 personer

Tærtebund
2 dl hvedemel
1 dl flormelis
100 g smør
1 spk vand

Creme
2 æggeblommer
1 spk sukker
1 spk vaniljesukker
1 spk Maizena
2 dl kaffefløde el. 1 dl piskefløde og 1 dl mælk

Fyld
3-4 æbler
2 spk rørsukker
25 g smør
1 spk kanel
1 spk vanillesukker

Kør smør, mel og flormelis sammen i en foodprocessor. Tilsæt vandet og kør videre, indtil dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en times tid.

Imens dejen hviler laver du cremen: Pisk æggeblommerne sammen med sukker, vaniljesukker og Maizena i en tykbundet gryde og rør fløden i derefter. Varm cremen op til den jævner, mens du rører i den konstant. Lad den koge igennem ved svag varme i et minut (stadig under omrøring). Hæld cremen op i en skål og drys med lidt sukker. Sæt cremen på køl.

Tænd ovnen på 175 grader. Smør en tærteform på 24-26 cm (eller brug bagepapir ala Claus Meyer, se tips), rul dejen ud og læg den i formen. Forbag bunden i 10 minutter og lad den køle af i 10 minutter. Fordel herefter cremen over bunden og læg derefter æblebådene på cremen evt. taglagt i en cirkel. Når al cremen er dækket af æbler, blandes rørsukker, kanel og vaniljesukker sammen og drysses over kagen. Dernæst fordeles smørret i små stykker. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den færdig i ca. 25 minutter, til æblerne er møre og overfladen gylden og boblende.

Denne tærte kommer fra Isabella Smith, som jo er køkkenets gudinde! Den er bestemt ikke kalorielet men alle udskejelserne værd.