Pecan pie

6-8 personer

Bund
125 g blødt smør
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 sammenpisket æg

Fyld
100 g brun farin
50 g smør
150 g mørk sirup
3 sammenpiskede æg
200 g grofthakkede pekannødder

Topping
100 g hele pekannødder

Kør mel, smør, flormelis og æg sammen i en foodprocessor. Saml dejen med hænderne og læg den på køl i en times tid.

Imens laves fyldet: Smelt farin, smør og sirup i en lille gryde og lad det køle lidt af. Rør æg og grofthakkede pekannødder i.

Sæt ovnen på 180 grader og rul dejen ud til en cirkel, der passer til en rund tærteform på 24-26 cm. Lav et stykke rundt bagepapir (se link forneden). Placer dejen på bagepapiret og lad det glide ned i formen. Prik evt. lidt huller i dejen med en gaffel. Forbages ca. 15 minutter på midterste rille.

Fordel herefter fyldet oven på tærtebunden i et jævnt lag og pynt med de hele pekannødder. Bag tærten i yderligere ca. 30 minutter. Lad kagen køle af og “sætte sig” lidt, inden den spises.

En rigtig sukkerbombe!

Print Recipe