Pastitsio – græsk macaroni and cheese

6-8 personer

Kødsauce
500 g hakket okse-/kyllingekød
1 hakket løg
3 fed hvidløg
1 ds flåede tomater
1 dl vand
1/4 tsk knust allehånde
1/4 tsk kanel
1/4 tsk revet muskatnød
2 laurbærblade
Salt og peber

Bechamelsauce
1/2 l mælk
3 spk mel
100 g revet parmesanost
3 æg
1/4 tsk revet muskatnød
Salt og peber

400 g maceroni, der koges al dente
2-3 spk rasp

Svits kødet med løg og hvidløg. Tilsæt de øvrige ingredienser til kødsaucen og lad den simre i mindst 30 minutter. Smør en bradepande (ca. 35 x 25 cm) med smør eller olie. Kog pastaen og hæld halvdelen i bradepanden. Fordel kødsaucen på pastaen og læg resten af pastaen ovenpå.

Til bechamelsaucen varmes 3 dl mælk op til kogepunktet. Resten af mælken rystes sammen med mel i meljævneren (ad et par gange) og piskes i den varme mælk over svag varme. Pas på det ikke brænder på i bunden. Tilsæt parmesanost, og når det er smeltet piskes æggene ud i saucen. Smag til med muskat, salt og peber.

Saucen hældes ud over pastaen og der drysses med rasp. Bages i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader.

Print Recipe