4-6 personer
2,5 kg. lammekølle (gerne udbenet)
1 helt hvidløg skåret i 2 halvdele
3 skrællede og skiveskårede gulerødder
2 store rødløg skåret i både
10 kviste timian
2 kviste rosmarin
1 bundt bredbladet persille
6 dl rødvin
4 dl bouillon
Salt og peber
Kom køllen i en stegeso og krydr med salt og peber. Fordel grønsagerne omkring køllen og hæld vin og bouillon ved. Gem gerne en del af væden til senere. Sæt låg på stegesoen og sæt den i ovnen ved 150 grader i 6-7 timer. Vend køllen forsigtigt med mellemrum, mindst 3-4 gange og sørg for, at der hele tiden er nok væde, så køllen ikke tørrer ud. Tilsæt vand, hvis det er nødvendigt.
Køllen nærmest falder fra hinanden, når den skal serveres. Det gør ikke noget, for den er bare så dejlig saftig og mør.
Denne ret blev jeg inspireret til at Søren Pind i tv-programmet “4-stjerners middag”. Søren Pind serverede kartoffelmos og den jævnede stegesky til sin lammekølle, men min søn Lukas har efter en studietur introduceret den islandske variant: kogte kartofler med bernaisesauce, og det er altså blevet vores favorit. Server evt. med en fyldig grøn salat.
Seneste kommentarer