Grissini

24 stk.

25 g gær
2½  dl lunkent vand
5 spk koldpresset rapsolie
2 tsk salt
6-7 dl hvedemel qb*

Drys
Havsalt, blå birkes, timian, nigellafrø

Gæren udrøres i vandet, og de øvrige ingredienser  tilsættes – hvedemel til sidst. Dejen sættes til hævning 20 min.

Dejen deles i 2 stykker og hvert stykke rulles ud på et meldrysset bord til ½ cm tykkelse. Pensl med vand og strø det ønskede drys over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger og sno dem let. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 10 min og bag dem i ovnen ca. 15 min ved 200 grader, til de er gyldne.

Verdens bedste snacks – de ser meget mere besværlige ud at lave, end de er!

*Qb betyder ”quanto basta” på italiensk, og ”til det er nok” på dansk. Og det er en herlig betegnelse, især når man bager, for det er jo aldrig til at angive præcist hvor meget hvedemel, der skal til.

Print Recipe