
10 stk.
6 dl lunkent vand
50 g gær
30 g rapsolie
2 spk sukker eller honning
2 tsk salt
250 g sigtet speltmel
600 g hvedemel qb*
Pynt
Sesamfrø
Gæren udrøres i vandet, og de øvrige ingredienser tilsættes – hvedemel til sidst. Dejen æltes til den slipper kanten og sættes til hævning i 15 min. Dernæst deles dejen i 10 stykker, som formes til boller. Hver bolle dyppes i en tallerken med sesamfrø og sættes på bordet med sesamsiden nedad. Bollerne rulles flade med en kagerulle til de er 1-2 cm høje. Dernæst lægges de på en bageplade med bagepapir (der er max plads til 5 pr. plade) med sesamsiden opad og efterhæver i 20 min.
Bollerne bages 10-12 min ved 240 grader på midterste ovnrille. Hvis man gerne vil have ekstra flotte og store burgerboller, så kan man sprøjte med vandforstøveren ind over dem et par gange i løbet af bagetiden.
Helt klart vores favorit til burgersultne maver.
*Qb betyder ”quanto basta” på italiensk, og ”til det er nok” på dansk. Og det er en herlig betegnelse, især når man bager, for det er jo aldrig til at angive præcist hvor meget hvedemel, der skal til.
Seneste kommentarer