
6-8 portioner
Karamel
2,5 dl sukker
5 spk vand
Creme
1 ¼ dl sukker
7 dl sødmælk
2 store æg
3 store æggeblommer
1 knivspids fint salt
2 tsk vaniljeekstrakt eller korn fra 1 vaniljestang
Placer 6-8 ramekiner i en høj bradepande.
Til karamellen kommes sukker og vand i en kasserolle ved middel varme og omrøres, til sukkeret er opløst. Herefter må der ikke røres mere men ryst gryden lidt ind i mellem. Massen koges til den er en mørk gylden karamel. Hæld hurtigt karamellen i bunden af hver ramekin.
Pisk æg og blommer sammen med sukker, vanilje og salt, til massen er luftig og bobler. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den langsomt i æggemassen under omrøring. Sigt massen, og hæld den forsigtigt i ramekinerne.
Hæld kogende vand i bradepanden, så vandet dækker mindst halvdelen af formene. Bag dem ved 160 grader i ovnen med over- og undervarme. Bag dem ca. 35 min til de har sat sig, tjek med en lille kniv, om massen kan holde sig selv.
Dæk cremen med husholdningsfilm og lad den afkøle – mindst 3 timer men gerne 24. Ved servering skæres langs kanten med en kniv, og de vendes ud på hver sin tallerken. Pynt evt. med en blomst.
Seneste kommentarer