Knækbrød m/u gluten

1 dl hørfrø
½ dl sesamfrø
½ dl chiafrø (eller ½ dl sesamfrø mere)
1 dl græskarkerner
1 dl boghvede- eller havregryn
2 dl fuldkornsrismel (eller hvedemel)
1 dl majsmel (eller hvedemel)
1 dl olivenolie
2 dl vand
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
3 tsk FiberHUSK (tilfører fiber)

Rør alle ingredienser sammen i en skål. Del dejen i 2 portioner og rul den første portion ud mellem 2 stykker bagepapir, hvor du ruller oven på det øverste stykke bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen for i passende stykker med en skarp kniv. Bag knækbrødet ved 180 grader i ca. 20 minutter og køl af på en rist. Gentag med den anden halvdel af dejen.

Prøv evt. at lave knækbrødet med 2½ dl vand og kun ½ dl olivenolie, hvis du passer på kalorierne. Hvis der er mere tilbage, kan du opbevare knækbrødet i en kagedåse.

Denne opskrift er inspireret af Birgitte Nymann, som er glutenallergiker. Hvis man ikke har problemer med gluten, kan man bare bruge hvedemel i stedet for ris- og majsmel.