Grove gulerødsboller

16 stk.

6 dl vand
¼ pk gær
2-3 dl fuldkornshvedemel
2 fintrevne gulerødder
1 spk olivenolie
1 tsk sukker eller honning
1 spk salt
600 g hvedemel qb*
 
Opløs gæren i vandet og tilsæt alt, undtagen hvedemelet. Hvedemelet tilsættes, mens der æltes, og når dejen er næsten ”mæt” men stadig lidt fugtig, sættes dejen (dækket med husholdningsfilm) til hævning i køleskabet natten over.

Efter endt hævning sættes bollerne på en bageplade med bagepapir med 2 skeer. Sættes på midterste rille i kold ovn, som tændes på 225 grader. Bollerne bager ca. 35-40 minutter og afkøles på en rist.

Bollerne kan pensles med æg og pyntes med f.eks. græskarkerner, solsikkekerner, nigellafrø, osv.

*Qb betyder ”quanto basta” på italiensk, og ”til det er nok” på dansk. Og det er en herlig betegnelse, især når man bager, for det er jo aldrig til at angive præcist hvor meget hvedemel, der skal til.