Osso buco

4 portioner

4 tykke skiver kalveskank el. lign.
2 spk rapsolie
2 bouillonterninger
1-2 ds flåede tomater
2-3 dl hvidvin
400 g gulerødder skåret i store skrå skiver (eller andre grøntsager, du kan li’)
Salt og peber

Gremolata (topping)
2 spk friskhakket persille
2-3 fed presset hvidløg
Revet skal af 1 økologisk citron

Brun kødet i olien på en pande. Læg kødet i en stegeso el. lign. og kog panden af med 2 dl vand og bouillonterningerne. Hæld væden over kødet og tilsæt flåede tomater, hvidvin og gulerødder. Kom låg på, og sæt stegesoen i ovnen ved 160 grader i 2-3 timer. Når kødet er helt mørt smages saucen til med salt og peber. Der drysses med gremolata, og retten serveres med ris.

En god vinterret – husk at købe kød af bedste kvalitet, så din Osso Buco kommer til sin ret.