Gateau Marcel

8 personer

145 g mørk chokolade i mindre stykker (evt. Toms)
140 g sukker
140 g smør
5 pasteuriserede æggeblommer
7 pasteuriserede æggehvider

Pynt:
10 g flormelis
20 g kakaopulver

Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt chokoladen, som er knækket i mindre stykker. Når chokoladen er smeltet, tilsættes 80 g sukker, og der røres, indtil massen har en jævn konsistens. Pas på, at chokoladen ikke branker. Dernæst tilsættes æggeblommerne, og det hele røres godt sammen og sættes til side. Pisk æggehviderne til en luftig masse i en skål og tilsæt 60 g sukker. Pisk herefter hviderne helt hvide og stive.

Hæld chokolademassen ned til æggehviderne og rør det godt sammen (evt. med et piskeris, men der skal IKKE piskes). Nu er massen blevet til chokolademousse. Hæld 3/4 af moussen i en bagepapirsbeklædt (se Tips & tricks) springform på ca. 20 cm i diameter og gem resten af moussen i en skål med film over i køleskabet til senere. Bag kagen midt i ovnen i ca 40 minutter ved 170 grader. Kagen vil hæve i ovnen og i slutningen af bagetiden, vil den falde lidt igen.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Når kagen afkøles, vil den falde endnu mere sammen og danne et lille hulrum i midten. Når kagen er afkølet, vendes den forsigtigt ud af formen. Vend den igen, så den ikke længere står på hovedet.  Læg den sidste 1/4 af chokolademoussen forsigtigt i hulrummet. Drys med en blanding af kakao og flormelis kort før servering.

En rigtig lækker dessert, som er både raffineret og ganske særlig, samtidig med at den er nem at lave. Som hel er kagen ganske usmuk, men hvis den skæres ud og placeres på en tallerken med lidt pynt (fx brombær og citronmelisse), så ser den fantastisk ud!