Korsikansk bondesuppe

8 personer

200 g bacon i tern
3 stilke finthakket bladselleri
3 finthakkede gulerødder
1 løg i tern
2 fed presset hvidløg
1 porre i skiver
500 g valgfri grønsager i tern(f.eks. pastinak, butternut squash, selleri, persillerod)
1 kg kartofler (400 g i hele kartofler og 600 g i tern)
1½ l grønsagsbouillon
2 dåser hvide bønner
Timian, salt og peber

Svits bladselleri, gulerødder og løg sammen med bacon og hvidløg. Tilsæt de øvrige grønsager samt bouillon og krydderier og kog suppen for svag varme i 30 minutter.

Tag de hele kartofler op og sigt ca. ½ l bouillon fra suppen over i en kande. Blend kartoflerne med halvdelen af bouillonen og hæld massen tilbage i suppen. Blend halvdelen af bønnerne med resten af bouillonen og hæld massen i suppen. Tilsæt de resterende bønner i suppen og smag den til. Varm igennem, og suppen er klar til servering.

Suppen nød vi alle med stort velbehag under en sommerferie på Korsika. Selvom vi herhjemme typisk vil spise den om vinteren, går den fint i spænd med varmere temperaturer også.

Suppen kan holde sig i 1 uges tid i køleskabet og kan “spædes op” med rester af tilberedte grønsager i løbet af ugen. Den bliver faktisk kun bedre af det!