Boller i karry

4 portioner

Fars
500 g hakket flæskekød max 10%
1 revet løg
4 æggehvider
3 spk hvedemel
Danskvand efter behov
Salt og peber

Karrysauce
1 spk rapsolie
2 spk karry
1-2 l bouillon
2-3 dl mælk
2-3 spk mel
Salt og peber
 
Kødet røres med 2 tsk salt. Dernæst tilsættes de øvrige ingredienser og farsen røres, til den er lind. Farsen hviler i køleskabet ½ time.
Bring bouillon i kog i en stor gryde. Form kødbollerne  med en ske og lad dem forsigtigt dumpe ned i det kogende vand. Kog ca. 1/3 af farsen ad gangen. Koges ca. 5 minutter og tages op med en hulske og sættes til afdrypning i en sigte. Gem bouillonen og skum den for fedt.

Varm olien op i en stor gryde og svits karryen deri. Tilsæt dernæst bouillonen og bring det i kog. Ryst en jævning af mælk og mel og tilsæt jævningen under omrøring. Kog op igen og tilsæt evt. mere jævning. Smag til med salt og peber.

Kødbollerne bliver bedst, hvis de koges dagen før. På den måde samler de sig lidt mere og bliver lækre faste i kødet.