Hørfrøknækbrød

20-30 stk.

2,5 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
5,5 spk loppefrøskaller (HUSK)
1 tsk salt
2,5 spk olivenolie
4 dl vand

Alle ingredienser røres sammen og massen hviler i 10 min. Placer derefter massen på et stykke bagepapir, læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul dejen ud med en kagerulle, så det vil fylde en hel bageplade. Fjern det øverste stykke bagepapir og placer det nederste stykke med dejen på en bageplade.

Opdel dejen i passende stykker med en spartel eller en kniv, og bag knækbrødene ca. 1 time ved 165 grader. Det kan være nødvendigt at tage nogle af knækbrødene ud før andre, og man kan også vende dem, hvis de ikke bliver sprøde nok på begge sider. Brødene skal nemlig være virkelig sprøde, når du tager dem ud, og bagetiden varierer alt efter ovn.

Bræk brødene ud og afkøl dem på en bagerist. Opbevares i en lufttæt beholder efter afkøling.

Print Recipe