Konfektkage med mandler og dadler

4-6 personer

200 g tørrede dadler
100 g mandler
2,5 spk jomfrukokosolie
Fintrevet skal og saft af 1/2 økoappelsin
1/2 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
1 nip fint salt
3 æg

Udblød dadlerne i kogende vand i 1/2 time. Kør mandlerne til groft mandelmel i en foodprocessor. Hæld vandet fra dadlerne og tilsæt dem og de øvrige ingredienser (undtagen æg) til mandelmelet. Kør det hele sammen til en jævn masse, der minder om marcipan. Tilsæt til sidst æggene et efter et mens foodprocessoren stadig kører.

Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir – enten en lille kageform på ca. 24×18 cm eller en rund form på 20 cm i diameter. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 30-45 minutter. Tjek med en kødnål, at der ikke hænger våd dej på nålen. Køl lidt af og spis!

Jeg har fået opskriften af min mands kollega, Bettina. Oprindelig er den vist fra sundhedsguruen Umahro Cadogan. Men lad dig ikke narre af sundheden – den smager bare helt fantastisk!